Jeanette

dsc_5171 GevoeligSterk is wie ik ben. Het is mijn merk.

Mijn gevoelig zijn zet ik gericht in en help daarmee je gevoelig kind, via jou, de ouder weer in eigen Kracht. Wat vroeger mijn ‘Klacht’ was is nu mijn Kracht! De grootste les daarbij is dat ik vooral mijn eigen pad bewandel in het ZIJN van mijzelf. Het leven biedt zoveel. Het is de kunst te ontdekken wat je pad is door te bewegen, ontdekken en doen naar dat wat je van binnen ervaart. Dat gun ik ieder mens. Het is mijn overtuiging dat de wereld nog veel leuker is wanneer ieder zichzelf kan en durft te ZIJN.

“Zelluf doen!”

Volgens mijn ouders waren dit zo’n beetje mijn eerste woorden als klein meisje. Nog altijd ben ik eigenwijs genoeg om zelf graag de touwtjes in handen te hebben. Eigen-wijs een prachtige en sterke kwaliteit, maar dat heb ik niet altijd zo ervaren. Helaas stelde ik als kind dan ook steeds vaker mijn Eigenwijze, Gevoelige en Enthousiaste Zelf op de achtergrond.

Nadat ik voor de zoveelste keer mezelf bijna opgebrand op de bank vond na een lange werkdag in het onderwijs, kwam er ineens een heldere ingeving. Ik bedacht me dat ik me wel konden blijven proberen aanpassen, minder gevoelig proberen te zijn en het allemaal niet zo aantrekken…

Wat als het nu precies de bedoeling is dat ik zo gevoelig ben?

Ik ging het allemaal met een andere blik bekijken. Met als resultaat na o.a. bij- en nascholing, al vrij snel ontslag van mijn vaste baan als leerkracht en de stap naar zelfstandig ondernemerschap.

Mijn gevoelig zijn omarmen bracht me bij mijn eigen antwoorden en mijn Kracht!  Ik ging het “Zelluf” doen! Deze eigenschap komt goed van pas in het ondernemerschap.

Inmiddels werk ik nu 10 jaar als zelfstandige voor gevoelige kinderen met hun ouders.  Kinderen, ouders en ondernemers: mensen die ik graag laat ervaren waar hun werkelijke kracht ligt en daarnaar te leven. Zelf richting bepalen.

Met mijn gevoelig zijn kom ik snel tot de kern en voel ik waar lading bevindt. Lading die je onbedoeld met je mee draagt en je nu belemmert in het leven naar wat je wenst. Samen kijken we wat er nodig is om weer in balans te komen. We creëren vooral ruimte. Ruimte om je eigen antwoorden te ontdekken, ruimte om jezelf te durven zijn. Ouders maken ruimte voor hun kinderen om hun eigen, unieke zelf te kunnen zijn. 

Daarbij zet ik oa systemisch coachen in waarbij we aandacht hebben voor het voorouderlijk veld. Een eigentijdse combinatie van krachtig spiegelend en systemisch coachen vanuit een holistische visie en werken met energie.

dsc_5160

Het is mijn overtuiging dat ieder mens (ook ieder kind!) beschikking heeft tot eigen en unieke antwoorden en daar heb je zo af en toe een spiegel bij nodig om deze bewust te worden. Alle verandering, ontwikkeling wordt in gang gezet met bewustwording. Het leven biedt ons op vele wijzen deze spiegel. Kinderen spiegelen ouders op een diepgaande en rake wijze. Niets staat zo dichtbij ons als onze kinderen. Zij worden immers uit ons geboren. Ouder en kind zijn verbonden middels gevoel. In het voelen ligt dan ook de sleutel tot een dieper en rijker gezinsleven!

De verbinding maken met dat wat je voelt brengt je bij je potentie en creatiekracht. Wanneer wij volwassenen weer die verbinding weten te maken met dat wat van binnen leeft ontstaat er ruimte.

Ruimte in jezelf, ruimte in je kind, ruimte voor je kind. Ruimte voor je kind om het ‘Zeluf’ te mogen doen. Ruimte om zichzelf te kunnen ontplooien, om de meest eigenwijze, gevoelige en creatieve versie van zichzelf te durven en kunnen zijn. Via o.a. bewust voelen komen ook de volwassenen weer in contact met eigen pure Zijn. Ouders nemen op deze natuurlijke manier leiding over hun eigen (gezins)leven en creëren op deze manier ruimte voor hun kinderen om datzelfde te kunnen en durven doen.

Innerlijke rust, vertrouwen en balans voor het hele gezin! Juist omdat de tijd met jonge kinderen soms zomaar aan je voorbij lijkt te gaan…in het NU

Naast mijn prachtige werkzaamheden geniet ik zelf ook van een hecht en liefdevol gezinsleven. Vier fantastische kinderen die mij dagelijks veel liefde, vreugde en natuurlijk ook altijd nog de nodige uitdagingen en intense levenslessen bieden. Omdat ze ook voor mij feilloze spiegels zijn! Het zijn intense lessen, en de meest waardevolle lessen, waardoor we iedere dag mogen (op)groeien!

Beluister de podcast hieronder waarin ik werd geïnterviewd door Michelle de Bree

Beluister een interview met mij (door omroep Wetering voor o.a. stadsomroep Schiedam en andere lokale radiostations).


Samen genieten van een succesvol Gezins-leven.
Een leven dat voor jou werkt – en niet andersom – en daarom werkt voor jullie als gezin!
Neem contact met mij op

 l