Babyfluisteren

Geplaatst door

Daar ligt hij dan, je piepkleine frummeltje wat uit jou geboren is. Een wonder nietwaar? Maar ook begint hier het avontuur van het ouderschap. Je kind, je alles, nog zo kwetsbaar en klein. Je wilt alles voor je kind, het beste. Maar hóe doe je dat? Er komen namelijk ook momenten van: niet willen slapen, huiluurtjes, eenkennig zijn, slecht eten, etc. Veel ouders hoor ik dan ook wel zeggen: ‘kon hij* het maar vertellen…’

De taal van baby’s

Maar weet je? Er is een taal die baby’s spreken. Baby’s voelen. Baby’s hebben nog een feilloos en open energieveld. Ze pikken daarom heel veel op, en voor veel baby’s maakt daarom het aantal indrukken en prikkels beperken al een groot verschil. Maar daar kun je ook gebruik van maken. Je kunt met baby’s namelijk wel degelijk communiceren. Via de taal van voelen, indrukken én beelden.

Het verschil

Eerlijk is eerlijk, toen ik zwanger was van mijn eerste wist ik nog lang niet wat ik nu allemaal weet en kon ik me dan ook zeker niet altijd tot haar ‘taal’ afstemmen. Met de tweede kregen we het nodige voor onze kiezen en was ik door chronisch slaapgebrek ook niet altijd even ‘afgestemd’. Maar gelukkig word je als ouder ook steeds zekerder én had ik op intuïtief gebied inmiddels sterk ontwikkeld dus kon ik onze derde al zo’n beetje tijdens de zwangerschap ‘verstaan’. Wat een groot verschil!

Daarmee neem je niet weg dat er nachten zullen zijn dat je kindje niet kan slapen, of dat het huilt of eens slecht eet. Maar je kind ‘verstaan’ maakt wél een enorm verschil. Doordat je als ouder zo intens met je kindje bent verbonden doet de vermindering aan frustratie beide enorm goed! Als ouder maak je het verschil door de lading weg te nemen en dat voelt je kindje, meteen. De kleine baby in de wieg, maar ook in je buik al!

Wil jij ook je baby verstaan?

Wil jij je kleintje graag helpen? Huilt hij veel? Of is er iets anders wat niet zo lekker loopt? Of zou je graag wat inzichten krijgen? Wil je weten wat je baby je te vertellen heeft? Wil je de boodschap van je kleintje kunnen verstaan en kun je hier hulp bij gebruiken?

Maak dan een afspraak voor een sessie babyfluisteren. Ik help jou en je kleintje graag!

Lees hier meer over de ‘Bolle Buiken’ Reading (Reading bij Zwangerschap)

* = waar ‘hij’ staat kun je natuurlijk ook ‘zij’ lezen en andersom!

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.