Kinderyoga

Geplaatst door

Kinderyoga, helemaal van deze tijd. Maar wat is het eigenlijk?
Yoga wat is dat?

Yoga is eigenlijk een eeuwenoude, oosterse wetenschap. Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Yoga is niet alleen ontspanning. Het is eigenlijk het afwisselen van inspanning met ontspanning. Yoga oefeningen worden rustig en in eigen tempo uitgevoerd. Je gaat bij yoga uit van je eigen lichaam. Alles gebeurt met aandacht en je stelt zelf je grenzen, en je verlegt je grenzen door verdieping. Ademhaling is zeer een belangrijk onderdeel van yoga. Op een juiste, diepe manier ademen, draagt bij aan ontspannen.

Yoga voor kinderen?

Kinderen kunnen vrij gemakkelijk een beroep doen op hun voorstellingsvermogen. Het is waardevol om de zintuigen, de fantasie en het voorstellingsvermogen voldoende te blijven prikkelen bij kinderen. Het is dé manier waarop kinderen zich ontwikkelen, waarop zij leren. Het is belangrijk dat het hele lichaam en alle zintuigen daarin mee mogen blijven doen. Wanneer kinderen voldoende gestimuleerd blijven om aanspraak te maken op het hele lichaam kunnen ze gemakkelijker ontspannen, indrukken verwerken, gemakkelijker bij zichzelf blijven, grenzen aangeven naar een ander en zijn hierdoor minder prikkelbaar.

Yoga past uitstekend bij kinderen. Met name kinderen van deze tijd, de gevoelige of hooggevoelige kinderen hebben veel baat bij yoga. Ieder kind kan meedoen aan kinderyoga. Bij kinderyoga staat vooral beleving centraal!

KrachtCirkels

Gevoelig Sterk biedt unieke en eigentijdse workshops voor kinderen van 7-12 jaar. De maandelijkse KrachtCirkels bestaan voornamelijk uit oefeningen uit de kinderyoga. Leuke en laagdrempelige oefeningen, met een duidelijk doel en positieve resultaten! Naast kinderyoga biedt deze eigentijdse workshop gerichte ontspanningsoefeningen, massagespel, visualisatie- en meditatie oefeningen, maar ook spel, muziek en andere vormen van creatieve verwerking. Alle oefeningen zijn speels en laagdrempelig en passen goed bij kinderyoga omdat deze bijdragen aan het gevoel van ‘lekker in je vel’ zitten.

Ook voor tieners in de leeftijd van 12-17 jaar is er een maandelijkse KrachtCirkel. Deze is meer gericht op de levensfase waarin de tiener zich in bevindt. Veranderingen van binnen kunnen onzekerheden teweeg brengen. Ook kennen tieners vaak zorgen of zelfs stress. Het is fijn wanneer je via de KrachtCirkels gericht leert ontspanning en in contact kunt zijn met je eigen Kracht!

Peuter- en Kleuteryoga

Kinderyoga is er ook voor de jongsten. Voor peuters en kleuters zijn er speciale ouder en kindlessen kinderyoga. Veilig en vertrouwd nemen zij met papa of mama deel aan een vooral speelse les. We doen samen yoga oefeningen waarbij we leren om even de aandacht vast te houden. De oefeningen wisselen we af met beweging, massage spel en andere spel elementen waarop aanspraak wordt gedaan op de verschillende zintuigen. Jonge kinderen zijn nog erg open en nieuwsgierig. Zij leren vooral heel fysiek, met het hele lichaam. Kinderyoga biedt jonge kinderen ruimte om informatie te verwerken met het lichaam. Een voordeel van ouder en kindlessen in deze leeftijd is dat de ouder alle oefeningen meedoet en daarom ook thuis nog eens kunt aanbieden of herhalen. Samen yoga doen is heel knus, kwaliteits-tijd voor jullie samen!

Kinderyoga leert kinderen:
  • Bewuster te worden van het eigen lichaam
  • Grenzen te leren kennen en te stellen
  • Manieren om te ontspannen
  • De aandacht en concentratie verhogen
  • De zintuigen bewust of meer inzetten
  • Op een juiste en rustgevende manier ademen

 

Benieuwd of Kinderyoga iets voor je zoon of dochter is?

Samen met je peuter of kleuter Kinderyoga ervaren?

Je tiener eens de ontspanning van Yoga laten ervaren?

 

Kijk op de agenda voor actuele data.

En kom kinderyoga ervaren!

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Dit vind je misschien ook leuk?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.