Mediteren met kinderen

Mediteren met kinderen

Mediteren is voor alle leeftijden! Mediteren met kinderen is bij uitstek geschikt voor de gevoelige kinderen van deze tijd.

Mediteren helpt je kind ontspannen, en de eigen energie bij zichzelf te houden. Het helpt je kind focussen.

Met de verhaaltjes doe je beroep op het voorstellingsvermogen van je kind, de verbeeldingskracht en zet de creatieve energie in werking. Heerlijk om even helemaal in een andere wereld te mogen zijn. Juist om daarna weer meer in de échte wereld te kunnen zijn.

En het is vooral heel fijn om dit samen met je kind te doen! Geniet er samen van!

De Zon

Meditatie verhaal ‘De Zon’ is een heerlijk warme meditatie waarmee je je eigen energie sterkt. Geschikt voor grote en kleine mensen vanaf 5 jaar. In de geleide meditatie maken we gebruik van je voorstellingsvermogen. De kracht van gedachten en beelden is groot en zeer effectief. Zeker kinderen kunnen gemakkelijk gebruik maken hun verbeeldingsvermogen. Niet ieder kind heeft het nodig om daarvoor de ogen te sluiten, dus vindt je kind dit niet prettig dan is dit ok. Ervaar maar eens wat dit verhaal de zon voor jou en je kind doet…

Veel plezier!


74497___gustavorezende___Kids_6_03

Jouw Krachtdier

Mediteren met kinderen

Meditatie verhaal ‘Jouw Krachtdier’ is een verhaal waarin je zult kennismaken met je eigen krachtdier. Het dier komt speciaal voor jou en heeft zelfs een speciale boodschap voor jou! Dit meditatie verhaal is geschikt voor grote en kleine mensen vanaf 5 jaar. In deze geleide meditatie maken we gebruik van je voorstellingsvermogen. De kracht van gedachten en beelden is groot en zeer effectief. Zeker kinderen kunnen gemakkelijk gebruik maken van hun verbeeldingsvermogen. Niet ieder kind heeft het nodig om daarvoor de ogen te sluiten, dus vindt je kind dit niet prettig dan is dit ok. Ervaar maar eens wat het verhaal ‘Jouw Krachtdier’ voor je kind en ook voor jou doet!

Welk dier ontmoeten jullie vandaag?

Veel plezier

meditatie voor kinderen

 De Boom

Mediteren met kinderen.

Dit verhaal is een verhaal wat helpt je contact met de aarde te versterken. Stevig met je voeten verbonden zijn aan de aarde. Het helpt kinderen om te focussen op eigen lijf en energie, zich verbonden met zichzelf te voelen en vooral ook sterk voelen. Een boom is een prachtige hulpbron daarbij. Bij deze meditatie blijf je staan, of wanneer dit niet goed lukt zitten op een stoel of op de grond.

Tip: Het is natuurlijk helemaal leuk om deze meditatie te doen buiten in de vrije natuur bij een mooie sterke boom waarin je ook écht contact kunt maken met de energie van een boom.

Maar ook alleen de meditatie waarin je gebruik maakt van je voorstellingsvermogen geeft hetzelfde ‘aardende’ en ‘sterkende’ effect.

Probeer maar eens! Sta jij sterk?

 

boom

 De Vogel

Mediteren met kinderen.

Dit verhaal is een verhaal wat je meeneemt de lucht in… Voel je zo vrij als een vogel..! Waar zou jij naar toe vliegen? En hoe is het om zo hoog de lucht in de gaan? Hoe ziet dat eruit? Het verhaal helpt je dan ook om je leven eens te bekijken vanaf een afstand, vanuit de lucht.

Geschikt voor kinderen én volwassenen!

Hoe is het voor jou om ‘als een vogel’ door de lucht te mogen vliegen?

Wat brengt het jou?

vogel

 De Stofzuiger

Mediteren met kinderen.

De duur van dit verhaal is wat langer dan de andere verhaaltjes. Het verhaal stimuleert met visualisatie indrukken, gedachten en oude vastgezette emoties los te laten. Naast opruimen is ook het opdoen van nieuwe energie een belangrijk onderdeel.

Natuurlijk ook heel fijn voor ouders!

Veel plezier met het verhaal: de stofzuiger!

mediteren met kinderen

De vulkaan

Dit verhaal helpt je om overtollige indrukken weer helemaal los te laten. Speciaal opgenomen voor kinderen wie het wel eens teveel is en ook af en toe kunnen ontploffen! Als een vulkaanuitbarsting die niet meer te houden is…maar ervaar ook maar eens heel bewust hoeveel rust er na een uitbarsting ervaren kan worden.

Een warm bad

Heerlijk ontspannen in een warm bad,  in de allermooiste badkamer, speciaal voor jou!

Geniet ervan!

De schommel

Stap op deze schommel die speciaal voor jou klaarstaat en laat al je zorgen, gedachten maar los….

Ik bepaal… mijn gedachten

De schildpad – Beschermd voelen

Dit keer een filmpje 🙂

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!