Oudercoach

Oudercoach

Je begrijpt heel goed dat het gezinsleven niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar stiekem heb je het idee dat het net even wat makkelijker, moeitelozer mag gaan.

Je bent een bewuste ouder die probeert om ook goed voor zichzelf te zorgen en alles goed te regelen voor de kinderen. Maar heb jij ook wel de wens dat het meer mag stromen in je gezin? Net iets meer uitgerust zijn, de kinderen die lekkerder in hun vel zitten, jij met meer energie je werk kan doen, je passie volgen, je (nog) meer zou kunnen genieten van en met elkaar?

Je doet wat je kan

Aan je best doen ligt het niet. Juist niet. Je bent een bewuste ouder die leest, voelt en ontdekt over opvoeding en zelfontwikkeling. En natuurlijk zijn er heel veel momenten waarop jullie zoveel van elkaar genieten! Maar waarom maak je het jezelf soms zo moeilijk…? Moeten jullie je doelstellingen of verwachtingen bijstellen? Maar je gunt je kinderen ook het beste. Op het moment dat het niet lekker loopt proberen jullie het wel, investeren in je relatie, een keertje samen uiteten, met de kinderen op pad… Helaas vervalt ieder mens na een tijdje weer in dezelfde gewoontes. Het is net als met willen afvallen. Vol goede moed ga je keihard aan de slag, minder eten, meer bewegen. Maar helaas houdt het gros van de mensen dit niet vol. Of na een behaald streefgewicht is het nog veel moeilijker om dat te behouden.

Een verandering van levensstijl is daarom veel effectiever. Stap voor stap naar het leven wat je echt wil leven! Ook, of liever gezegd júist nu met je gezin! Want je wil nu met de kinderen optimaal genieten en samen het leven beleven! En natuurlijk begrijp jij best dat het ook dan niet altijd rozengeur en maneschijn is. Je kinderen juist altijd iets anders doen dan dat wat jij gehoopt had. Stiekem leek je dat vroeger juist zo leuk, zo’n kleine eigenwijze doerak in huis. Maar nu….

 

Als oudercoach help ik je inzichtelijk maken:

– Wat je kind je spiegelt middels het gedrag waar jullie je zorgen om hebben of als een uitdaging ervaren

– Waar jij toe uitgenodigd wordt als ouder

– Welke stap jullie daarin mogen nemen

– Hoe je dit kunt doen

– Hoe dat jullie kind(eren) zal helpen

 

We werken praktisch en oplossingsgericht. Echter duiken we ook met elkaar de diepte in omdat we op zoek gaan naar de kern. Wat maakt dat deze uitdaging, zorg of onbalans in het gezin er is? Waar reageert jullie kind op in gedrag? Dit doen we door middel van krachtige oefeningen. We werken o.a. met opstellingen, energetische oefeningen en vanuit een holistische visie.

 

Dat brengt jullie:

– Meer rust in het gezin

– Meer genieten van elkaar

– Meer energie

– Meer blije kinderen

– Meer plezier

 

Een (nog) leuker Gezinsleven!

Leren van dat wat je kinderen, het gezinsleven je over jezelf laten zien, dan kun je verder groeien, in alle opzichten. Door die verdieping en verbinding in jezelf aan te gaan ontstaat er ook verdieping en verbinding in je gezin. En die groei beperkt zich uiteraard niet tot alleen je gezin, maar ook in je werk, je relaties, …

Ja, het kan makkelijker en (nog) leuker, intenser…rijker! Betekent dit dat er nooit meer slapeloze nachten zullen zijn, ruzietjes of jengelende kinderen? Natuurlijk niet (maar wel veel minder!) En wanneer je iedere keer weer bewust kunt kiezen voor verbinding zul je anders reageren en andere reacties kríjgen. Het VOELT anders dus ieder gezinslid reageert ook anders. Omdat je in de basis hebt geïnvesteerd en dat is altijd voelbaar. Daarbij weet je welke koers je samen vaart, je weet dus waar je op afgestemd bent en zult daarom ook makkelijker deze doelen bereiken. Niet omdat je er niet je best voordoet, een gezin blijft ‘hard’ werken, maar je energie gericht gebruikt.

Ik ben iemand die wars is van methodieken en kreeg de kriebels van opvoeding theorieën. Het werkt gewoon niet in het echte leven. Het echte leven, zeker het gezinsleven draait om gevoel, verbinding, en vooral de liefde. Ik laat je als oudercoach, vooral ervaren dat die liefde, de verbinding met je kinderen er altijd is. Ook als het even niet lekker loopt of gewoon even hartstikke moeilijk is.

Het loont niet om tijdens die moeilijkere fases maar door te blijven ploeteren. Samen kijken we júist ook naar de boodschap achter hetgeen wat niet lekker loopt. Door eerst de lading van angst, gemis of verwachtingen af te nemen kan de kracht hiervan bewust in gezet worden. Zodat het allemaal meer kan stromen in het gezin. Dus, je krijgt géén opvoedtips of kant en klare methodieken voorgeschoteld. Je krijgt wél: antwoorden, inzichten, richting en focus, en door jou eigen inzet een nog leuker, rijker gezinsleven!

Ik maak graag een afspraak!