Je kind als Spiegel!

Geplaatst door

 Je kind als Spiegel!

Tegenwoordig vinden ouders het helemaal niet meer vreemd klinken wanneer ik ze vertel dat kinderen als een ‘spiegel’ zijn. Zij reflecteren datgeen waaraan ze worden blootgesteld. Mensen herkennen bijvoorbeeld dat wanneer zij niet lekker in hun vel zitten, zij dit in gedrag ‘terugkrijgen’ van hun zoon of dochter, of de kinderen waarmee ze werken.

Echter de spiegel reikt verder…en gaat dieper…

Kijken naar de spiegelende boodschap van je kind heeft vaak te maken met ‘iets’ waar jij jezelf gewoonweg nog niet van bewust was.

Een spiegelende boodschap heeft dus vaak niets te maken met wat je doet of zegt tegen je kind, maar des te meer wat je kind bij je voelt.

Gevoelige kinderen

De kinderen van deze tijd zijn super sensitief. Kinderen zíjn gevoel. Waar wij gevoel beredeneren of al weg stoppen voordat we het doorhebben, zijn kinderen nog geheel open. De gevoelige kinderen van deze tijd pikken daarbij vooral de onverwerkte of beladen emoties in je systeem op.

Zoals gezegd dit heb je als volwassene vaak niet bewust of je doet het niet bewust. De truc bij het kijken in de spiegel zit daarom vaak al in de bewustwording. Vanaf dat moment hoeft je kind het je namelijk niet meer uit te vergroten. Zonder dat je dit met je kind hebt besproken, voelt je kind dat er ‘iets’ is gebeurt in jou. Dat is voor het kind genoeg. In jou is ruimte is ontstaan. Energetisch gezien is een blokkade in je systeem aangeraakt en daardoor meteen al in beweging gezet. Het stroomt dan weer.

Soms is de spiegel van je zoon of dochter dus heel concreet en voor jezelf al snel duidelijk wanneer je er enige aandacht aan besteed. Je kind zit niet lekker in zijn of haar vel en tjee…je realiseert je ineens pijnlijk dat jij ook al een tijdje niet lekker in je vel zit…!

Soms is het minder makkelijk en mag je dieper gaan.

Een voorbeeld:
  • Je hebt een zoon die regelmatig om ‘niets’ enorm boos kan zijn. Hij ontploft zelfs! En jij herkent dit helemaal niet bij je zelf. Sterker nog, zelf ben je juist altijd heel vriendelijk en meegaand. Hier ligt een prachtige spiegelende boodschap over een kant die je niet kent van jezelf. Vaak is de ‘lading’ rondom dit gedrag (de moeite die je hebt met boze mensen) ontstaan in je kindertijd.

Moet je dan altijd graven?

Dit is een vraag die ik veel van ouders hoor. Is dit echt nodig? Ik weet niet zoveel meer van mijn kindertijd. Ouders vinden dit vaak spannend. Het verleden laten ze graag het verleden.

Ik werk vooral praktisch. Het gedrag en welbevinden van je kind is de graadmeter. Soms is ‘iets’ voelen vanuit je kindertijd al voldoende. Ouders merken direct verschil bij hun kind. Soms is er ietsje meer speurwerk nodig. Maar we kijken áltijd waar de lading ligt. Dus niet speuren om het speuren. Steeds praktisch vertalen naar het hier en nu is belangrijk. Dit maakt dat vaak slechts enkele sessies volstaan. Je merkt al snel dat het beter gaat met je kind!

Ben je nieuwsgierig geworden?

Wil je wel meer weten over het spiegelen van kinderen?

Hoe dit werkt?

Waarom dit werkt?

Wat je kind je spiegelt met:

  • Slecht slapen
  • Veel buikpijn
  • Niet naar school willen
  • Moeite met leren lezen
  • Angsten…?

Ieder kind heeft een unieke boodschap, maar na een inspirerende ochtend ga jij al vol praktische inzichten naar huis!

Ik laat je dit dan ook met liefde ervaren in een 1 op 1 spiegelende kernsessie of in 1 van de workshops die ik met regelmaat organiseer.

Zo kun je op een laagdrempelige manier ervaren hoe jij middels een ‘kijkje’ in de spiegel hét verschil maakt voor je kind!

Leuk je te ontmoeten!

 

 

 

 

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Dit vind je misschien ook leuk?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.