Lastig kind? Of draagt je kind een last?

Geplaatst door

Is een kind lastig?
Of draagt het een last?

Wat laat je kind zien en wat kun jij doen om daar verschil in te maken?

Je merkt dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Je hebt eigenlijk ook wel door dat je kind niet lastig is maar het nu lastig heeft.
Als ouder probeer je je kind te helpen.

Op te beuren, andere dagindeling, tijd en bewuste aandacht geven, meer rust inbouwen, woorden van vertrouwen…

En toch landt het niet.. het komt niet aan of het gaat even beter en een paar dagen later begint het weer van voor af aan.

Wat doe je verkeerd? Vraag jij je als ouder af. Het voelt frustrerend of je ervaart machteloosheid wanneer je als ouder ziet dat je kind het moeilijk heeft en je niet echt dat verschil kunt maken.

Maak jij je als ouder sterk voor de omkering?

Wanneer je je open stelt voor het idee dat je kind een last kan dragen, is dat soms lastig voor een ouder. Je doet juist zo je best om te zorgen dat je kind niet die onzekerheid, angst, woede, onrust of verdriet hoeft te ervaren die jij ook wel had als kind.

Ondanks je inspanningen daarvoor lijkt het alsof bepaalde stukken worden doorgegeven…en dat raakt je zo.

Wat verdient er werkelijk aandacht?

Het goede nieuws is dat die geraaktheid je kind wel verder kan helpen. Hoe zou het zijn wanneer je als ouder niet (nog meer) gaat DOEN om je kind te helpen, om een last weg te nemen die eigenlijk nog aandacht verdient? 

Het is niet aan het kind om de last op te pakken, blijkbaar mag het nog aandacht krijgen van de volwassenen in het systeem. Je kind weerspiegelt wat voelbaar is voor hem of haar. Jij als ouder hebt de kracht om dat wat jullie niet (meer) dient aan te kijken, op te pakken en meer ruimte te maken voor je kinderen.

Dit is wat ik doe met de ouders die bij mij aankloppen, hulp voor het kind, het echte verschil maken, start bij de ouder(s).

Wil je eens met mij sparren of de uitdaging of zorg die jullie ervaren met een spiegelende sessie aan te pakken zou zijn? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Workshop Kind als spiegel

Of vindt je het leuk om mee te doen met deze laagdrempelige en interactieve workshop waarin ik je meeneem in de wereld van spiegelen tussen ouder en kind? Waarin we een verhelderende oefening doen en je ruimte hebt om je vragen te stellen. De workshop is ook een aanrader wanneer je met ouders en/of kinderen werkt.

Kijk hier wanneer de eerst volgende gepland staat.

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.