Magisch gezinsgeluk

Geplaatst door

Magie

Vorige week was ik met het gezin een dag in de Efteling. Wat was dat een prachtige dag! En wat een voordeel om zo doordeweeks te kunnen gaan, helemaal geen wachtrijen!
Het was echt een magische dag voor ons allemaal. De sprookjes, de figuren, de hartelijke ontvangst, muziek en shows… Het was heerlijk om onze kinderen zo te zien genieten, en wij als ouders deden dat natuurlijk ook volop!  Mooi om te merken dat je op zo’n dag ook weer makkelijk in contact komt met het kind in jezelf! Genieten!

Het zijn momenten waarop wij het leven met elkaar vieren, waarop wij als ouders weer weten: ja, hier doen we het allemaal voor. De oudste twee kinderen gaan naar school, de jongste is regelmatig bij de oppas, wij hebben allebei ons werk. Ieder doet z’n eigen ding, maar het liefst vieren we met elkaar. Als gezin, klein of groot zoals met zo’n dagje uit. Vieren helpt je de magie echt diep te voelen.

En mocht je nu denken dat het bij ons allemaal thuis altijd zo easy gaat hebt je het mis. Je kunt in het leven niet alleen maar hoogtepunten beleven. Sterker nog júist doordat we ook onze diepe dalen durven te ontdekken, kun je ook flinke hoogte punten beleven. Niet alleen in de mooie momenten zit Magie.

Een gezin is de samenleving in het klein, dat is de plek waar kinderen leren uiten, ruzie maken en weer goed maken, huilen, lachen, stampen en huppelen.
Waar we thuis zijn en ons niet anders voor hoeven of kunnen doen, waar we kunnen ontspannen en écht uiten.

 

Niet altijd easy…

En juist dan kan het je soms enorm raken, je komt thuis van een lange dag werken, verlangt ernaar om lekker even te ontspannen met de kids. Maar die zitten elkaar weer eens flink in de haren, luisteren helemaal niet naar wat je van ze vraagt of willen ‘s avonds als jij de deur uit wilt om nog even te gaan sporten écht niet slapen.
“Kan het hier nu nooit eens NORMAAL gaan” roep je in je frustratie. En misschien nog wel meer dingen waar je achteraf dan weer enorme spijt van hebt…

Woede van je kind, slecht slapen dat z’n tol gaat eisen, angst bij je zoon of dochter … Dat is niet wat we willen voor onze kinderen. Dat is niet wat we voor ons zien op het moment dat je droomt over het idee om een gezin te starten. En vaak voelen we ons dan ook vooral erg falen als ouder op deze momenten. Wat natuurlijk ook al niet helpt…

Wat als je deze mindere momenten, of periode in jullie gezinsleven eens aanneemt als een uitnodiging. Een uitnodiging tot verdieping. Een uitnodiging van je kind en durf te gaan ontdekken wat er áchter gedrag verscholen zit.Daar zit de verdieping, de sleutel tot verbinding naar elkaar, de echte Magie! 

 

Zelf op ontdekking om je kinderen verder te helpen

Contant maken met de woede, frustratie, angst of noem maar op, juist ook daar in het donker durven zijn en voelen, brengt in de eerste plaats ruimte. Als er ruimte ontstaat kom je in contact met de stroom van het leven, kun je weer meebewegen, dichter bij jezelf én je kinderen.  Die stroom, flow, daar zit de Magie en is voor iedereen toegankelijk! Wees bereid om een stap te zetten. Zelf op ontdekking om je kinderen verder te helpen. En voor je het weet beleef je samen een (nog) rijker gezinsleven.

Iedere levensles werkt op alle gebieden door. Jij meer vertrouwen, je kinderen meer vertrouwen, merk je dat je meer energie hebt, net wat beter in je vel zit, je onderneming, je werkzaamheden makkelijker verlopen en jijzelf én je kinderen ‘ineens’ weer een prachtige ontwikkeling doormaken….

Het werkt áltijd door. En jij kunt het in gang zetten.

Ben jij ook klaar voor een magisch gezinsleven? Wacht niet langer, creëer ‘m zelf! –> Hoe? Start eens met een gratis inzichtsessie via Skype!

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.