Schreeuwen!

Geplaatst door

Scream it out louder!

Tegen de oudste twee hoor ik mezelf zeggen: ‘ niet zo schreeuwen, niet zo hard’

`Ik trek dat echt niet schreeuwen, die herrie, waarom moet het zo hard….` Iets in die trant zeg ik vervolgens tegen mijn man. `Ik begrijp daar niets van, ik heb er niets mee al die herrie. Wat vragen ze toch een aandacht de laatste tijd`.

En opeens voel ik ‘m… schreeuwen, herrie maken, aandacht vragen. Dat is niet zo mijn ding zeg maar. Sterker nog ik heb er een ongelooflijk oordeel op. Dus als ik dan ergens een keer aandacht voor wil vragen, iets van mezelf dan voel ik me bezwaard.

Binnen in mij zit namelijk een kindje, een innerlijk kind, wat wel heel graag aandacht wil, maar is gestopt met dit te vragen. Conclusie die ze hierbij trok is dat er altijd wel iemand is die leuker, belangrijker, beter is of die de aandacht veel harder nodig heeft dan zij. Bam die zit. En deze overtuiging doet nu ik volwassen ben nog wel eens mee. Het is mijn ´lading´, mijn ´pijn´ die op schreeuwen, herrie en aandacht vragen zit. Dit weer even mogen beseffen en voelen breng ruimte en rust van binnen. Wat een mooie les! En dat uit schreeuwende kinderen…

Mijn klanten, de ouders die ik zulke soort gelijke prachtige spiegels van hun kinderen voor mag houden, raad ik aan de schaduwkant juist in je voordeel te gebruiken. Dus leren houden van hetgeen wat je juist zo raakt. En ja, ik weet dat ik hierin dus ook mezelf mag uitdagen. Leren houden van herrie maken, aandacht vragen, misschien zelfs schreeuwen! Dit gebruiken om mezelf te laten horen.

Ik kan je verklappen dat ik herrie nog steeds niet tof vindt. Maar begrijpen waarom me dit ook al weer zo raakt dat is een winst. Voor mij en voor onze kinderen. Zo leer ik dat aandacht vragen best mag en zij ook, doordat hun moeder dit niet meteen de kop indrukt.

Grappig detail is dat bij mij heel vaak ingevingen worden versterkt met een stukje tekst uit een liedje. Zo kwam spontaan het liedje ´If you really want more, scream it out louder!´ in mij op…

 

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.