Spiegeltje, spiegeltje in mijn kind…

Geplaatst door

Hoe vergaat het je in dit nog redelijk verse 2019? Hopelijk goed!
Maar misschien heb je net als ik ook al gemerkt dat jij toch ook gewoon heel erg mens bent! Ik ben mezelf in ieder geval alweer behoorlijk tegen gekomen. En nee, dan heb ik het niet over de goede voornemens die nu alweer sneuvelen. Wel over het feit dat je na de vrije dagen en feestdagen toch wel weer heel snel in het ‘ritme’ zit met schoolgaande kinderen. En ik, ja ook de ouder- en kindcoach, lang niet altijd even geduldig of liefdevol reageert op of naar de kinderen. 

Het bloed onder je nagels vandaan – gevoel

Natuurlijk blijf ik ook mens, maar herken jij dat je op bepaalde vlakken net iets vaker wordt geraakt? Getriggerd door je kinderen op een manier waardoor je bijna zou denken dat ze het bewust ‘doen’? 
Zo’n gevoel van: ‘Hij haalt het bloed onder mijn nagels vandaan’ 

Dan is het toch interessant om te kijken naar die trigger. Niet het gedrag van je kind, maar datgeen wat al ín jou aanwezig is maakt dat jij zo’n reactie geeft. Een reactie kan namelijk alleen maar plaatsvinden op iets waar het aanhaakt. Als er geen re-actie is dan was er niets om op aan te haken. 

Spiegelen

Zo werkt het met spiegelen. De wijze waarop iets bij jou binnen komt, hoe en in welke mate je raakt, welke reactie je geeft zegt toch iets over…. jou! 

En dat is voor ons mensen soms toch wel een lastig gegeven. Want liever leggen we de oorzaak buiten onszelf. Het is naar onze beleving toch vaker de ‘schuld’ van de ander. Heb je haast, zul je altijd zien dat alles tegenzit in het verkeer, of alleen jij treft toch altijd die zeurende klanten op het werk, hoe is het in godsnaam mogelijk dat je toch altijd in de verkeerde rij beland bij de kassa…

Je kunt er niets aan doen….toch? 

Reflectie

Of is het mogelijk dat dat wat jij ziet in de buitenwereld een reflectie van jouw binnenwereld?

Staat het één niet los van het ander? 

En als dat zo is, hoe ver reikt jouw invloed dan? 

Wat als je kind met gedrag waar jij je zorgt om hebt als: lusteloosheid, onzekerheid, slecht slapen of angsten in verbinding staat met dat wat in jou leeft? Bewust of onbewust? Juist met datgeen wat jou zo raakt… 

Wat kun jíj dan doen om je kind écht te helpen? 

Gaat het dan om een trucje, hulpmiddel of methode? Of kunnen we gebruik maken van die verbinding die er toch al is? Zo sterk, wat het soms zo lastig maakt…

Maar hoe mooi ook. Dat je kind toch zo intens verbonden met je is dat het als een gevoelige plaat reflecteert wat nog onbewust is. Wij kunnen van onze kinderen leren. Onszelf te zien dankzij onze kinderen. Echter onze kinderen hebben deze bewustwording van ons nodig zodat wij er kunnen ZIJN voor hen in de ontwikkeling. 

Kind als spiegel

Er is veel te ontdekken in de wereld van spiegelen. Het brengt je in contact met de gevoelswereld. De wereld van beleving. Waar we met oplossingen vanuit het hoofd niet verder komen, kunnen we in verbinding met dat wat gevoeld wordt wél bewustwording, ruimte én omkering creëren. 

In de interactieve lezing die ik a.s. dinsdagavond geef: ‘Je kind als spiegel’ geef ik uitleg over spiegelen. Doen we een aantal oefeningen rondom spiegelen bij kinderen. Daarnaast is spiegelen voor mij zo verweven met de positie en rol die een kind ook vervuld binnen een gezin, dat ik ook op deze avond wat basis uitleg en inzichten mee zal geven over gezinsdynamiek mee zal geven. 

Wat kan het je brengen? 

Geeft het een kant en klare oplossing en zal je de dag er na niet meer getriggerd worden? NEE. 
Geeft het je bewustwording, inzicht, ruimte? JA. 
Werkt deze bewustwording bij jou als ouder door op de andere gezinsleden en op de relatie met je kind? ZEKER. 

Ben jij nieuwsgierig geworden? 

Kom dan zeker meedoen a.s. dinsdagavond 22 januari in de praktijk. 
Er is nog ruimte om aan te sluiten. 
Graag aanmelden vooraf via jeanette@gevoeligsterk.nl 
Zie ook de informatie onder het kopje agenda.

Wellicht tot dinsdag! 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.