Kind en het gezin

Kind en gezin

Om volledig en veilig tot ontwikkeling te kunnen komen is het voor een kind belangrijk de rechtmatige, zogeheten kindplek in het gezin te kunnen innemen. Echter soms lukt dit niet. Kinderen voelen mee met hun ouders en kunnen daarom o.a. besluiten om een ouder te ondersteunen of voor een ouder gevoelsmatig te willen ‘zorgen’. Op die manier is het voor een kind onder andere lastig om te ontvangen en neemt het onbedoeld veel last op zijn of haar schouders.

Hoe voorkom je als ouder dat je kind een ouderplek inneemt? Hoe neem jij als ouder goed de ouderplek in, zodat het voor je kind ook duidelijk is? Hoe ga je daarmee om in geval van echtscheiding, een nieuwe partner of samengesteld gezin? Welke plek krijgt je kind dan? Hoe verloopt dat gevoelsmatig voor je kind? En hoe kun je voorkomen dat je kind een vrijgekomen plek onbedoeld inneemt? En wat is de invloed van verlies, zoals ongeboren kinderen in een gezin? Is dit voelbaar voor de andere kinderen? En hoe?

Allerlei factoren die mee kunnen spelen in een gezin. En invloed hebben op de plek die je kind inneemt in het gezin en vandaaruit ontwikkelt. Voelen en ervaren brengt je in deze workshop bewustwording en heldere inzichten voor je eigen gezinssituatie. Daarbij krijg je aanvullend praktische tips. Deze workshop is ook een aanrader wanneer je met kinderen of ouders werkt.

Middagworkshop Kind en Gezin is van 13.00 tot 17.30 u. inclusief koffie, thee en lekkers. Prijs  is 75,- inclusief btw.

Aanmelden