Oudercoach – een coach voor papa en mama!

Geplaatst door

Nog meer genieten van een Rijk Gezinsleven

Je bent mama of papa, van één of een aantal kinderen. Super mooi, want daar heb je van gedroomd, je hebt deze kinderen gewenst met heel je hart. Toch is het ook best pittig, reageer je wanneer je jongste weer eens de halve nacht wakker was net even wat kribbiger naar je partner de volgende ochtend aan het ontbijt,  zijn de kinderen rusteloos, is er veel gehaast in de ochtend, en dan hoor je jezelf zomaar iets roepen naar de kinderen waar je écht niet trots op bent….

Je begrijpt heel goed dat het gezinsleven niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar stiekem heb je het idee dat het net even wat makkelijker, moeitelozer mag gaan. Terwijl je dit denkt wuif je de gedachten al weer weg want je bént natuurlijk wel heel dankbaar voor je prachtige kids.

Je bent een bewuste ouder die probeert om ook goed voor zichzelf te zorgen en alles goed te regelen voor de kinderen. Maar heb jij ook wel de wens dat het meer mag stromen in je gezin? Net iets meer uitgerust zijn, de kinderen die lekkerder in hun vel zitten, jij met meer energie je werk kan doen, je passie volgen, je (nog) meer zou kunnen genieten van en met elkaar?

Je doet wat je kan

Aan je best doen ligt het niet. Juist niet. Je bent een bewuste ouder die leest, voelt en ontdekt over opvoeding en zelfontwikkeling. En natuurlijk zijn er heel veel momenten waarop jullie zoveel van elkaar genieten! Maar waarom maak je het jezelf soms zo moeilijk…? Moeten jullie je doelstellingen of verwachtingen bijstellen? Maar je gunt je kinderen ook het beste. Op het moment dat het niet lekker loopt proberen jullie het wel, investeren in je relatie, een keertje samen uiteten, met de kinderen op pad… Helaas vervalt ieder mens na een tijdje weer in dezelfde gewoontes. Het is net als met willen afvallen. Vol goede moed ga je keihard aan de slag, minder eten, meer bewegen. Maar helaas houdt het gros van de mensen dit niet vol. Of na een behaald streefgewicht is het nog veel moeilijker om dat te behouden.

Een verandering van levensstijl is daarom veel effectiever. Stap voor stap naar het leven wat je echt wil leven! Ook, of liever gezegd júist nu met je gezin! Want je wil nu met de kinderen optimaal genieten en samen het leven beleven! En natuurlijk begrijp jij best dat het ook dan niet altijd rozengeur en maneschijn is. Je kinderen juist altijd iets anders doen dan dat wat jij gehoopt had. Stiekem leek je dat vroeger juist zo leuk, zo’n kleine eigenwijze doerak in huis. Maar nu….

Levensvragen

Waarom wilde jullie graag kinderen? Wie was jij voor dat er kinderen kwamen? Wat waren je dromen? Waar droomde je van bij het denken aan een gezinsleven? Waar leven jullie? Hoe en met wie? Op welke manier leven jullie? En hoe leren jullie kinderen over het leven? Wat? Op welke school? En ga zomaar verder. En vooral van belang: hoe is het NU? Welke uitdagingen zijn er op jullie pad? En waar wil je naartoe? Het zijn essentiële vragen en vooral essentiële antwoorden.

Samen op-Groeien

Niet alleen onze kinderen worden gevormd in het gezin waarin ze opgroeien. Als ouder kun je met ze mee groeien. Iedere fase, iedere leeftijd biedt weer nieuwe uitdagingen én nieuwe ontwikkelingen. Deze heb je als kind als eens doorlopen, hierin heb je dingen ontdekt en geleerd over het leven en jezelf, maar ook gemist. Fases blijven zich herhalen in het leven en bieden je iedere keer weer een prachtige kans om verder te groeien. Het stopt niet na het volwassen worden.

Een (nog) leuker Gezinsleven!

Leren van dat wat je kinderen, het gezinsleven je over jezelf laten zien, dan kun je verder groeien, in alle opzichten. Door die verdieping en verbinding in jezelf aan te gaan ontstaat er ook verdieping en verbinding in je gezin. En die groei beperkt zich uiteraard niet tot alleen je gezin, maar ook in je werk, je relaties, …  

Ja, het kan dus makkelijker en (nog) leuker, intenser…rijker! Betekent dit dat er nooit meer slapeloze nachten zullen zijn, ruzietjes of jengelende kinderen? Natuurlijk niet (maar wel veel minder!) En wanneer je iedere keer weer bewust kunt kiezen voor verbinding zul je anders reageren en andere reacties kríjgen. Het VOELT anders dus ieder gezinslid reageert ook anders. Omdat je in de basis hebt geïnvesteerd en dat is altijd voelbaar. Daarbij weet je welke koers je samen vaart, je weet dus waar je op afgestemd bent en zult daarom ook makkelijker deze doelen bereiken. Niet omdat je er niet je best voordoet, een gezin blijft ‘hard’ werken, maar je energie gericht gebruikt.

Ik ben iemand die wars is van methodieken en kreeg de kriebels van opvoeding theorieën. Het werkt gewoon niet in het echte leven. Het echte leven, zeker het gezinsleven draait om gevoel, verbinding, en vooral de liefde. Ik laat je als oudercoach, vooral ervaren dat die liefde, de verbinding met je kinderen er altijd is. Ook als het even niet lekker loopt of gewoon even hartstikke moeilijk is.

Het loont niet om tijdens die moeilijkere fases maar door te blijven ploeteren. Samen kijken we júist ook naar de boodschap achter hetgeen wat niet lekker loopt. Door eerst de lading van angst, gemis of verwachtingen af te nemen kan de kracht hiervan bewust in gezet worden. Zodat het allemaal meer kan stromen in het gezin. Dus, je krijgt géén opvoedtips of kant en klare methodieken voorgeschoteld. Je krijgt wél: antwoorden, inzichten, richting en focus, en door jou eigen inzet een nog leuker, rijker gezinsleven!

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.