Doe het lekker samen!

Geplaatst door

Alles is energie

Wat ik vandaag met je zou willen delen is het bewust zijn van energie. 
Alles is energie, om ons heen, in ons, alles heeft zijn (of haar 😉 eigen trilling. 
We reageren op de ander, vanuit dat wat er in ons leeft. 
Is onze energie laag, zijn we hongerig of moe dan reageren we anders dan wanneer we fit en uitgerust zijn. 
Tegelijkertijd is dat ook een staat waarin onze gedachten zich vaak denken te verkeren. 
Hiermee wil ik zeggen: we hebben geleerd dat we drie keer per dag moeten eten, zo’n 8 uur slaap moeten hebben anders wordt je moe…
Het ís niet altijd zo. 

Aannames

We doen heel wat aannames. Reageren op het leven, de acties en intenties van de ander. 
Naast re-actie bestaat er ook actie. Jouw doen, jouw initiatief, maar ook jouw staat van zijn. 
Kinderen laten nog heel vaak hun natuurlijke staat van zijn zien. Helaas en ook niet helemaal onontkomelijk krijgen zijn ook ideeën van de ander mee, onderwijs vanuit een bepaalde visie, patronen vanuit een familiesysteem. 

Je kinderen helpen bij zichzelf te blijven kan door vooral ruimte te bieden. Ruimte om te spelen, ontdekken en zijn. Zichzelf te ont-dekken. In hun spel leren ze ook omgaan met anderen. Om prikkels en reactie van een ander te verwerken, te leren wat je er eigenlijk mee wil of kan heeft een kind ruimte en ook beweging nodig. 

Meditatie en healing

Zelf merk ik dat ik (nu wel meer dan ooit misschien) veel baat heb bij rust in yoga, een wandeling door de natuur of muziek luisteren. Of meditatie, terwijl het hier eigenlijk minder van komt dan dat ik eigenlijk zou willen 😉

Toch is dit ook bij kinderen het geval. We hoeven er geen tijd voor te maken, niet iets extra’s op het lijstje, maar kan ook spelenderwijs. Bewust maken van het lichaam of de energie die een kind ervaart kan door vragen te stellen, een kim- spelletje (met de zintuigen) te doen of korte massage spelletjes. 

Wat ik je vooral zou willen meegeven vandaag is: doe het samen! Neem tijd om even op het gras te gaan liggen en naar de wolken te kijken. Of natuurlijk een andere plek die voor jullie fijn is. Laat het ontstaan als je kind hier open voor staat. 
Leg je handen eens op je buik en adem diep in… waar stroomt je adem allemaal naar toe? Of vraag eens naar een kleur die je kind op dit moment erg mooi zou vinden… stel je voor dat je deze kleur door je hele lichaam kunt laten gaan, noem evt lichaamsdelen op of laat je kind dit doen… met iedere inademing. In … en uit… In nemen we van deze prachtige kleur… en met uitblazen laten we los wat we niet meer nodig hebben. We kunnen zoveel nemen als we willen. Er is genoeg. 

Zo’n beschreven moment als hierboven is eigenlijk een korte healing. Een moment waarop je bewust contact maakt met het lichaam. Energie laat stromen. Laat verwachtingen los en probeer het gewoon. Lekker samen, want dat is toch ook net weer even een lekker meditatief momentje voor jezelf! 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.