Het grote loslaten…

Geplaatst door

Loslaten… voor iedere ouder een uitdaging denk ik. De een kan het wellicht iets makkelijker dan de ander, maar toch.

Het ouderschap is één en al ontwikkeling. Mee-ontwikkelen met je kind. Iedere fase vraagt weer iets anders van jou als ouder. Dat betekent iedere keer weer het nieuwe verwelkomen, groeien en ook steeds een beetje afscheid nemen van wat was.

Met onze kinderen zijn wij vooral verbonden in gevoel. Dat is ook waar we de verbinding met onze kinderen vinden wanneer we die even zoek lijken te zijn. Wij volwassenen willen namelijk nogal eens in het ‘grote denken’ schieten.

Voelen vraagt om aandacht in het NU. Zijn.

Wanneer onze kinderen ontwikkeling doormaken, spannende momenten beleven, mooie momenten beleven, doet dat iets met ons. Je voelt het. Ik denk dat het mooi is wanneer wij ook voldoende stil staan bij wat wij voelen. Juist door zelf bewust te zijn van wat je voelt, ben je in staat om er ook voor je kind te zijn. Je kind kan namelijk nog niet zo goed loskoppelen wat van hem/haar is en wat van zichzelf. Het is ook allemaal zo met elkaar verweven. Een mooie taak voor de ouders dus.

In het onderstaand filmpje deel ik je een inkijkje in het bekende thema loslaten, en hoe ik dit ervaar als moeder. Want ja, ik ben ook net een mens en ja ik vind dit ook lastig. Dus in het kader van DELEN is HELEN, kijk gezellig mee en laat mij op jou beurt weer weten hoe het voor jou is dat loslaten.

En/of… heb jij een ander thema dat je tegenkomt in de opvoeding en ben jij benieuwd hoe ik daar naar kijk? Zou je daar graag eens een filmpje over willen zien? Dan verneem ik dat heel graag van je!

 

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.