Imagine

Geplaatst door

Kerst komt er (alweer) aan. Een mooie tijd van het jaar. Zeker met een gezin met nog jonge kinderen beleef ik het in ieder geval altijd als een warme tijd. Kaarsjes aan, liedjes luisteren, filmpjes kijken en heerlijk eten. Samen zijn met de mensen waar je van houdt. Liefhebben en delen. Natuurlijk zou het zo iedere dag mogen zijn…
Maar hoe fijn en ook toch bijzonder wanneer het je deze twee dagen lukt om er echt iets magisch van te maken!

We doen mooie kleren aan, decoreren het huis en maken de tafel feestelijk op. We creëren heerlijke gerechten in de keuken. We sturen elkaar kaartjes met mooie wensen. We wensen elkaar allemaal fijne feestdagen.

En dat is waar het om draait: er zelf een feest van maken. Gewoon door de kaarsjes aan te doen. De tafel mooi gedekt, glitters in je haren. We maken er een feest van…!

Deze week heb ik met een groep kinderen op de montessorischool het boek ‘Imagine’ voorgelezen.
Juist ja.. naar het bekende lied van John Lennon.

Het boek is onlangs uitgegeven, omdat de schrijvers ervan geloven dat de boodschap nog altijd actueel is. En helaas is dat ook zo. Of wellicht kunnen we ook zeggen: gelukkig blijven we elkaar eraan herinneren dat we met verbeeldingskracht de eerste stappen zetten. Wereldvrede lijkt vaak ver weg. Maar wat is wél jouw cirkel van invloed?

De kinderen waarmee ik het boek las vroeg ik hun verbeelding te gebruiken. Dat was niet moeilijk, zij hadden eenvoudige oplossingen: ‘Als we nu eens confetti in het doosje stoppen, dat eruit KNALT, dan herinneren we iedereen eraan dat het iedere dag feest is, iedereen wordt vrolijk van confetti dus zijn alle mensen op de wereld blij’

Wij volwassenen denken al snel: tja was het maar zo eenvoudig…

En weet je, STEL je eens VOOR… IMAGINE dat je inderdaad iedere dag confetti zou strooien of de glimmende lampjes aan.

Dat jij er blij van wordt, je kinderen, en zo ook de anderen in je omgeving. Hoe zou je invloed zijn vanuit een kleine stap….
Het mooie is, dat je bij kinderen ook goed merkt dat zij het niet eens écht hoeven te doen om het blije gevoel al helemaal te ervaren. Er is slechts verbeeldingsKRACHT voor nodig. Wat als wij volwassen dan de moed zouden nemen om deze verbeeldingskracht (weer) te gebruiken om met elkaar te verbinden en er helemaal te ZIJN. In het NU. Wauw!

IMAGINE…

 

 

 

 

 

Ik wens je een MOOIE MAGISCHE kerst toe met veel liefde, plezier en verbinding.

 

 

 

 

En terwijl je al wat wegdroomt, luister dan ook nog lekker even: IMAGINE…

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.