Oefening in voelen

Geplaatst door

Voelen, hoe doe je dat eigenlijk?

 

Kinderen zijn nog één met het gevoel. Kinderen voelen veel, ik zeg ook wel: kinderen ZIJN gevoel. Ook wij volwassenen zijn gevoelig, alleen de aandacht ligt veel meer op het doen en denken.

Vooral als het dan even wat minder lekker loopt met een kind, met een gezin, dan denken we al snel in oplossingen en we gaan vrijwel direct over naar doen om onze kinderen te helpen. Echter wanneer we juist weer verbinding met onze kinderen willen ervaren dan mogen we het gevoel laten spreken. De taal van gevoel is bij uitstek verbindend. We kunnen, hoeven er niet over te denken, oordelen, conclusies aan te verbinden, direct naar te handelen. De kunst van voelen is vooral… voelen 😉 Beetje flauw misschien maar bewust voelen is voor veel mensen lastig. Gevoel wil vooral ge-voel-d worden.

Als we gedrag zien bij onze kinderen waar we onze zorgen om hebben dan raakt dat ons. We voelen dat. Maar we staan er nauwelijks bij stil wat we daar dan bij voelen. Of we vinden het zo onprettig dat we er liever niet bij stil staan.
In de oefening in voelen neem ik je mee naar dat wat je van binnen ervaart. Wat je voelt, ook in een zorg of uitdaging die je ervaart met je kind. Je wordt gevraagd daar eens heel bewust bij stil te staan.
Dat wat je raakt is namelijk… (ook) van jou. En het mag er zijn. Even geen oplossing BEDENKEN of overgaan in DOEN. Ervaren staat hier centraal.

Wil je het eens uitproberen?

Ik heb een gratis geluidsopname TIJDELIJK beschikbaar

Ik nodig je uit om deze eens op een laagdrempelige manier te ervaren. Eens bewust voelen wat je ervaart van binnen.
Ik ben benieuwd hoe jij de oefening hebt ervaren?

Wil je het mij laten weten?

 

Deze oefening is bedoelt als laagdrempelig kennis maken met bewust voelen. Natuurlijk mag je meer DOEN wanneer je merkt dat het niet lekker gaat op dit moment met je kind(eren). Ik kan met jullie meekijken, en denken, maar vooral dus voelen. Samen gaan we naar de kern van de zorg of uitdaging en dus naar de oplossing. Die kun je namelijk niet BEDENKEN maar IS er wel. Soms is er gewoon meer nodig dan een enkele oefening om deze te ONT-DEKKEN.

P.s.= Een oefening in voelen staat ook uitgeschreven in het werkboek, GRATIS verkrijgbaar via het kader hieronder.

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.