Alles en iedereen doet er toe

Geplaatst door

Zoals binnen een gezin, ieder gezinslid recht heeft op zijn of haar plek die het toebehoort.

Systemisch werk

In de coaching die ik biedt is systemisch werk een belangrijk onderdeel. Zowel ouders als kinderen stel ik de vraag: welke plek geef jij jezelf? Daarom heen plaatsen zij de andere (in eerst plaats) gezinsleden. 

De ouders die bij mij de in de praktijk komen vraag ik ook naar ervaringen en beleving.
Hebben zij ooit een traumatische ervaring beleeft?
Hoe ging je daar mee om?
Of zijn er binnen het familie systeem kindjes die niet geboren konden worden of vroeg overleden?
Dat ‘weegt’ binnen een systeem van familie maar wordt lang niet altijd besproken. Zeker een paar generaties terug niet. Kinderen voelen veel.

Zo niet alles…

Onafgerond

Ook je pijn, verdriet of onafgeronde ervaring uit je verleden. Of dat jij weer (onbewust) draagt van je voorouders. Dit kan je bewust worden in zo’n opstelling waarin ik je vraag naar je plek. En de plek die je de mensen om je heen geeft. Soms is het alsof er ‘iets’ tussen staat. En soms ook letterlijk een kindje dat niet geboren kon worden of een overleden broertje of zusje. Het ‘is’ aanwezig in energie en dient erkenning te krijgen in het systeem om de boel ‘kloppend’ te maken. 

Wanneer jij als ouder ervaringen alsnog ‘rond’ maakt (heelt) dit ook voelbaar is voor je kinderen. 
Ook wanneer dit ‘voor’ hun tijd gebeurde. Niet alles hoef je uiteraard uitgebreid te bespreken met je kinderen, maar soms geef ik dit advies ook juist wel. Zoals bijvoorbeeld in het geval van een broertje of zusje dat er niet is gekomen. Vaak heel voelbaar voor kinderen. En gevoel dat zij beter kunnen plaatsen wanneer er woorden aan worden gegeven. En het helpt hen vervolgens beter hun eigen plek in te nemen.

Wil je meer weten over mijn manier van werken? 

Ben je benieuwd hoe jij in jouw gezin/ familie/ systeem de onbalans die zich bijv. uit in onzekerheid, angst, rusteloosheid, ruzie kan herstellen? 

Vraag mij gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Het is bijzonder en tegelijkertijd ook bijna logisch wat het kan doen wanneer energie kan doen wat het moet doen op de juiste plek. Niks geks, engs of zweverigs. Wel heel fijn om hier bewust van te zijn en bewust gebruik van te maken. 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.