BOOS!

Geplaatst door

Deze week was er in verschillende sessies binnen mijn praktijk aandacht voor de emotie: boos!

Vaak vinden ouders het lastig om met deze buien van hun kinderen om te gaan. Ik merk dat ook ouders het zelf lastig vinden om te gaan met deze emotie ín zichzelf.

Hoe ga je om met BOOS?

Hoe uit je boosheid? Vaak is het een opeenstapeling van indrukken, prikkels en ervaringen waarbij jij al lang over je grens ging en dan komt alles er op een bepaald moment uit.
Boosheid is slechts een beleving van emotie. Functioneel ook. Soms moet je je wel eens ergens ‘kwaad’ voor maken om iets gedaan te krijgen of op een bepaalde manier kracht bij zetten om je grenzen aan te geven naar de ander. Maar we hebben deze liever niet. Eronder zit vaak angst, verdriet of pijn.

Natuurlijk is niet fijn wanneer jij je kind ziet worstelen met boosheid, veel, heftig of langdurige buien. Interessant is dus om te kijken hoe jullie zelf als ouders met deze emotie omgaan.

De spiegel…

Waar staat boos voor jou voor? Hoe was dit in je jeugd? En kun je voelen wat er eigenlijk onder deze boosheid verschuilt? Mag dit ruimte krijgen? Hoe zou je die kunnen geven voor jezelf?

Gezien onze kinderen spiegelen dat wat voelbaar is voor hen helpt bewustwording in de eerste plaats jezelf maar werkt dus ook door binnen je gezin.

Meditatieverhaal de vulkaan

In de reeks meditatieverhaaltjes (kosteloos te beluisteren) die ik heb opgenomen staat ook de vulkaan. Dit verhaal kan kinderen helpen indrukken los te laten specifiek op het voelen van de emotie boos. Dit hoef je echter zo niet helemaal te benoemen naar je kind. Dit is een verhaal dat je aanbiedt op het moment dat je kind juist niet in een hevige emotie zit en er zelf ook open voor staat om dit te doen. Op een leuke en laagdrempelige wijze. Ondertussen doet zo’n verhaal zijn werk wel. En voor ieder werk dit uiteraard anders. 

Tip! Doe zelf als ouder ook mee en ontdek wat de metafoor vulkaan kan betekenen voor jullie.

Je vindt het verhaal ‘ de vulkaan’ op deze pagina:
https://www.gevoeligsterk.nl/mediteren-met-kinderen/

Laat je mij weten of het je inzichten of inspiratie heeft kunnen geven? 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.