de kracht van boosheid

Geplaatst door

De kracht van boos

Uit angst dat ze afgewezen werd zei ze niets

Uit angst alleen te staan deed ze niets. Uit angst niet meer gezien te worden maakte zij zich onzichtbaar. Meer en meer leefde zij de overtuiging ‘ik doe er niet toe’ ….

Deze vrouw zit voor mij en vertelt dat ze zich wel eens boos voelt. Maar wat moet ze ermee? Ze heeft het nooit kunnen uiten. En waar zou ze eigenlijk boos over moeten zijn? Ze heeft het aardig voor elkaar….

Opstelling

In een opstelling laat ik haar een plek kiezen. Dat is lastig, ze is zo gefocust op anderen, haar plek verandert of kan ze bijna niet plaatsen. Eerst de ander dan ik… zegt ze zacht.

We komen uiteindelijk bij woede. Het is eng om te voelen vertelt ze. Maar ook zo ontzettend krachtig. Ik voel dat het niet klopt. Ik ben boos op mijn moeder en vader. Waarom doen ze niets? Blijkbaar kon ik niet goed boos zijn op mijn ouders… ik vind het bijna zielig. Maar nu… hier op deze plek kan ik het zo goed voelen, vertelt ze. Op mijn vraag wat er gebeurt wanneer ze het zal uiten, antwoord zij: dan gaat alles kapot…

Wie gaat er kapot?

En wie gaat er nu kapot: ik. Ze schrikt als ze het zegt. Het klopt echt voor mij. Maar ik wil dat het hier stopt. Zeker wanneer ik zie dat mijn dochter ook slecht grenzen kan stellen. Misschien neemt zij het ook wel over…?

Boosheid: misschien juist ook wel door de kracht in staat om kapot te maken wat niet meer klopt. Om heel te laten worden wat er ook mag zijn.

Wat dapper van deze mama om dit spiegeltje aan te kijken en in proces te ervaren wat de werkelijke kracht van haar boosheid mogen voelen is…

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.