Denken en doen vs voelen en zijn…

Geplaatst door

Halfkunde

We doen als mensen in deze tijd veel aan halfkunde. Niet gek dat er door veel mensen onbalans ervaren wordt. Halfkunde zijn halve ervaringen. Denken en doen zijn waardevol. Maar teveel richten op alleen deze aspecten brengt je uit balans. Op de oppervlakte leven. Naar buiten gericht. Terwijl er ook zoiets bestaan als je van tijd tot tijd naar binnen richten. Juist om dat wat je opdoet aan ervaringen ook te verwerken in je binnenwereld en nieuwe inzichten op te doen. Dat is wat voelen en zijn je hebben te bieden.

Kinderen ZIJN

Bijzonder is dat kinderen vanaf geboorte gevoel ZIJN. Ga maar eens na, een baby heeft slechts het voelen tot zijn of haar beschikking. Dat is dé wijze waarop hij of zij verbonden is met in de eerste plaats de moeder. Alles is nog één voor een baby. Geen woorden, gedachten of bewuste acties. Voelen kunnen wij dus vanaf de start van ons leven ontzettend goed! Helaas ligt er veel nadruk op doen en denken en schenken we voelen en zijn minder bewust aandacht. 

In mijn praktijk is er voor dat wat er gevoeld wordt veel aandacht. Juist daar ligt de sleutel tot je kind. Wanneer je kind het moeilijk heeft, gedrag laat zien waar jij je zorg om hebt of een uitdaging ervaart is het zinvol om anders naar het gedrag te kijken. Juist in gevoel die verbinding vinden. Ik zie het kind dan ook als een spiegel. Zij reflecteren dat wat gevoeld wordt. Dat wat voor ons volwassenen vaak niet bewust wordt waargenomen. 

Kind als spiegel

Hoe dit spiegelen werkt leg ik je uit in de workshop: ‘kind als spiegel’. Een interactieve workshop waarin ik je zelf laat ontdekken wat de spiegel van jouw zoon of dochter naar jou kan zijn. En wat jij als ouder kunt doen om je kind te helpen. Kijk hier wanneer de eerst volgende workshop wordt gegeven.

Hele ervaringen

Voelen en zijn, zijn nodig om hele ervaringen te ervaren. Hoe ik dit zie vertel ik je graag in het onderstaand filmpje. Hopelijk mag ik je inspireren!

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

1 reactie on Denken en doen vs voelen en zijn…

  1. Esther van de Laar
    5 september 2019 at 19:59 (4 jaar ago)

    Hi, graag zou ik het werkboek Gevoeligsterk ontvangen (dit lukte niet via e-mail). Mijn nichtje vertelde dat je ook heel mooie blogs schrijft die je per e-mail kunt ontvangen. Kan ik mij daarvoor aanmelden? Veel dank alvast! Hartelijke groet, Esther

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.