Gevoelig Sterk Ondernemen

Geplaatst door

Moeiteloos Ondernemen vanuit eigen en unieke Kracht!

Doen wat werkt, je gevoel volgen, werken vanuit je talenten en je passie

 

Klinkt super! Wie wil dat nou niet? Maar is het haalbaar? En hoe doe je dat dan?

Ik kan je vertellen, het kan! Het het is eigenlijk best makkelijk…alleen dat willen we dit zelf nog niet altijd geloven. Gelukkig had ik op de cruciale momenten genoeg eigen-wijsheid (blijkbaar!) in mezelf om dit te doen! Mijn gevoel volgen! Ik die normaal gesproken geen keuzes kan maken… Als het erop aan komt, lukt het! Blijkbaar moest ik eerst niets meer te verliezen hebben…

Na de zoveelste keer uitgeput te zijn, veel huilend op de bank, iedere avond om 21.00 uur naar bed, was ik het zat, of beter nog: manlief was het zat. Hij gaf me net dat duwtje wat ik nodig had: een kijkje in de spiegel naar de realiteit. Óf ik kwam weer ziek thuis te zitten óf ik zou me dit niet laten gebeuren en nú helemaal voor mijn eigen ‘ding’, mijn eigen onderneming gaan. Gelukkig koos ik voor het laatste! Ik deed het! Het was besloten, ik zegde mijn baan op, ik volgde mijn gevoel! Een van de beste beslissingen voor mezelf die ik ooit heb gemaakt.

Was het moeilijk? Nee, de handelingen zelf niet. En vanaf dag 1 waren er de klanten, de ouders en prachtige, gevoelige kinderen waar ik mag mocht werken. Super gaaf natuurlijk!  Was er twijfel? Onzekerheid? Angst? Ja, dat alles was er ook! Sterker nog: ik kom dat nog steeds tegen.

Het werken met kinderen ligt me dicht bij het hart daar had ik in het onderwijs al genoeg ervaring mee opgedaan. Dat ging me goed af. Het ondernemen echter.. en alles wat daarbij komt kijken daar schoot mijn kennis tekort, althans zo dacht ik, omdat ik daar weinig ervaring mee had opgedaan. Ik las alles wat los en vast zit over ondernemen, maakte uitgebreide plannen, ging naar seminars, volgde cursussen en liet me coachen…en weet je wat ik heb geleerd? Eigenlijk maar 1 heel belangrijk iets…Dat je álle antwoorden in je hebt. Alles, maar dan ook alle belangrijkste eigenschappen en talenten die ik nodig had zat al ín mij.  Natuurlijk kunnen plannen maken je helpen om doelmatig te werk te gaan, maar ik ontdekte ook een groot nadeel. Verzonken in plannen, onderzoeken en berekeningen voelde ik weinig passie…Als ik eerst plannen was gaan schrijven, de theorieën had aangehouden had ik het waarschijnlijk nooit gedurfd om die knoop door te hakken. Dan was ik waarschijnlijk niet voor mezelf begonnen.

Inmiddels weet ik: succesvolle ondernemers zijn creatief, durven te beslissen op gevoel, durven risico’s te nemen en als het erop aan komt voor alles of niets te gaan. Het zijn gevoelsmensen, met een grote portie eigen-wijsheid! Hoera! Al deze eigenschappen herken ik wél mezelf! Misschien is dat ondernemen me toch meer op het lijf geschreven dan dat ik altijd had gedacht?

Betekent dat dat er nu na ruim drie jaar ondernemerschap een einde is aan onzekerheid, twijfel, gebrek aan kennis etc.? Natuurlijk niet! Welkom in het ondernemerschap! Niets is zeker, en dat wil ik ook helemaal niet. Wat een groot avontuur is dit iedere dag weer, waarin je zóveel leert over…jezelf! En alleen kun je het zeker niet. Ik lees, ontdek, leer iedere dag. Ik schakel hulp in waar nodig en laat me coachen. Dat blijf ik ontzettend belangrijk vinden. Mensen die mij een spiegel voor kunnen houden, mij helpen mijn eigen antwoorden te vinden, ont-dekken wat er nog verborgen ligt. Dit helpt mij om dichtbij mezelf te blijven, te werken en leven vanuit eigen Kracht!

Gun jij dit jezelf ook? Wat heb je daarvoor nodig? Met inzet van welke talenten kun jij je passie volgen?

Ga je het avontuur aan? Hoe voelt dat?

Ik ben benieuwd naar je reactie!

En kijk ook eens naar dit aanbod.

 

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Dit vind je misschien ook leuk?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.