Laat jezelf zien!

Geplaatst door

Volgende week woensdag organiseer ik in samenwerking met de prachtige locatie Op Hodenpijl weer een netwerkavond voor eigentijdse ondernemers! Ik heb er super veel zin in en ik hoop jij ook! Het zijn altijd waardevolle en bijzonder inspirerende avonden. Van elkaar te horen, met elkaar te delen, te verbinden…

Dit keer zal het thema ‘laat jezelf zien!‘ centraal staan. Zichtbaarheid heeft al eens centraal gestaan, maar ik merk aan de vragen en reacties van deelnemers dat dit op een breder vlak nog allerlei aandacht verdient. Zichtbaarheid is breed, dit keer zoemen we nog meer in op wie jij bent. Vandaar: laat jezelf zien!

Moeten maakt dat de lol ervan af gaat

Want als ondernemer ben je goed in wat jij doet, maar je hebt er wel klanten voor nodig. Die klanten kunnen je alleen vinden wanneer je zichtbaar bent. Je zult jezelf moeten laten zien. Nu is er veel tegenwoordig, er zijn veel kanalen waar je gebruik van kunt maken en ook is er altijd wel een coach of hippe influencer die je kunt volgen om van te leren. Er is echter wel een valkuil aan die hoeveelheid informatie: je gaat jezelf vergelijken. Je filmpje moet wel perfect zijn voordat je hem plaatst of je bent uren met de perfecte blog bezig…En toch zeker iedere week MOET dat want anders ben je niet frequent…

Herkenbaar? Voor mij wel in ieder geval. Ik heb echter ontdekt dat het super belangijk is en blijft om vooral jezelf te zijn. Op een manier te blijven werken die bij je past. En eerlijk is eerlijk, wanneer het moeten op de hoek gaat kijken, ook al ‘moet’ het van mijzelf dan is de lol er snel af.

Wat je tegen kunt komen van jezelf

Hoe communiceer jij? Met welke mensen wil jij in contact? Verbind jij je makkelijk? Hoe laat jij jezelf zien? Hoe kun je hier meer en op een gemakkelijke manier gebruik van maken?

Maar ook: wat kom je tegen wanneer jij je meer zichtbaar wil maken. Zelf heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat de ondernemer in mij erg enthousiast wordt van dit idee, maar dat er ook altijd iets in de weg zat. Er is een heel kwetsbaar stukje in mij wat het ergens nog doodeng vindt om mijzelf zichtbaar te laten zijn. Iedereen kan wat van je vinden en het ook ‘pijn’ doen is een gedachte die daar bij hoort. Ik was mij eerder heel erg van dit innerlijk kind stuk bewust, maar onlangs ontdekte ik dat ook zij als het ware in de weg zat bij mijzelf als ondernemer naar buiten brengen.

Dit kwam o.a. weer naar voren toen ik bezig ging met een nieuwe lezing die ik gemaakt heb met Lisa Portengen. Ergens saboteer ik mijzelf door voorzichtigheid in te bouwen. Toen ik merkte dat dit nog zo sterk speelde vond ik dat eerst lastig. Het liefst stop ik het weg of negeer ik het en ga vooral door met mijn plannen. Het zit immers in de weg.
Maar… het werkt niet. Het kost je veel energie en brengt niet wat je voor ogen had. Het kan ook niet. Het zit je niet voor niets in de weg. Het verdient aandacht.

Uitwisseling van energie

Wanneer je als coach of therapeut werkt komen mensen voor jou. Niet (of niet alleen maar) voor wat je doet of welke methode je gebruikt. Denk maar eens aan de mensen waar je zelf graag komt šŸ˜‰
Als je zelf dan ook nog eens heel gevoelig bent kun je ook verwachten dat je (potentiƫle) klanten dit zijn en ergens voelen dat het niet klopt. Het draait hierin om authenticiteit. En ja, we blijven dingen van onszelf tegen komen. Gelukkig maar. Zo blijven we ontwikkelen en groeien.
En wat deel je wel en wat niet? Uiteindelijk kun je dat alleen voor jezelf bepalen. Wel merk ik dat heel bewust hier van zijn en omgaan maakt dat je meer verbinding maakt. In jezelf en dus ook meer met de ander. Als jij je verhaal kunt vertellen, als mensen dit kunnen voelen dan nemen ze jouw boodschap ook makkelijker aan. Alles is met elkaar verbonden dus ook jij en de ander. Communicatie is een uitwisseling. Meer nog in energie dan puur en alleen gesproken of geschreven tekst.

Op de netwerkavond kunnen we en zullen we zeker ook praktische tips met elkaar uitwisselend rondom zichtbaarheid. Maar meer nog ook helder krijgen voor onszelf: wie ben jij en welke verhaal heb jij te vertellen? Kun en durf jij jezelf te laten zien? In alles wie jij bent. Kun je dat voelen? Wat kom jij hierin tegen?

Laat jezelf zien!

Ik kijk uit naar je komst en je inbreng. Ik kijk uit naar jouw ZIJN! Laat jezelf zien. Kom je ook?

p.s. = dit is de laatste netwerkavond voor de zomervakantie. In September is er weer een groot netwerkevent. 13 juni zal ik alvast wat super leuke weetjes verklappen over dit komend event!!

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.