Zijn wie jij BENT

Geplaatst door

Steeds vaker mag ik van betekenis zijn voor de collega ondernemers om mij heen. Mensen vanuit het GevoeligSterk netwerk of ouders die bij mij in de praktijk zijn geweest en ook met mij willen werken tov hun onderneming. Super tof!

Ik weet dat ik een stap mag maken hierin. Dat voelde ik al een hele tijd. Het netwerken zoals ik dat zie, en gelukkig velen met mij mag een podium krijgen.

We mogen verbinden, inspireren, delen, elkaar sterken in wie we zijn. Door vooral te ZIJN.

Denken

De afgelopen tijd spreek ik daar veel over met mensen om mij heen. En… ik stapte in een bekende valkuil… ik ging DENKEN. Te veel DENKEN. En dat hoofd wist wel heel veel vragen. Allerlei plannen die ik deze week eens goed op een rij gingen zetten. Ik zou ze uitwerken, de tips ter harte nemen, een plan maken, meer jaren uitstippelen, verwachtingen, wat en wie heb ik nodig ect.

En weet je… ik wist het niet, overzie het niet en ging mij helemaal vast zetten in dat denken. Misschien moet ik eerst nog een cursus doen, met nog iemand gaan praten etc. Allemaal uitstelgedrag. Vermoeiend. Dit netwerken wat ik al drie jaar organiseer en faciliteer, wat ontstaat, loopt en allemaal mooie mensen op mijn pad brengt. Waar verbinding onderling ontstaat en prachtige werkvormen uit ontstaan. Dat mij energie geeft, waar ik helemaal mezelf kan ZIJN. Ineens herkende ik het: dit hoort mij helemaal niet moe te maken.

Voelen

Toen ging ik terug naar mijn gevoel. Mijn verlangen is vrijheid. Vrijheid om te ZIJN. Mezelf, helemaal. Te doen waar ik gelukkig van wordt. Dat is werken vanuit vertrouwen. Verbinding. De ander de ruimte te geven om te ZIJN. Dat is mijn pad. De ander vertrouwen te laten ervaren ín zichzelf. ZIJN vanaf het eerste moment.

Van zwangerschap tot opgroeien, tot zelfstandig de wereld in, tot het zelfstandig ondernemen. Dat is hoe ik werk met ouders: kinderen helpen zichzelf te ZIJN in samenwerking met de ouders, en dat is hoe ik werk met collega ondernemers. De essentie is hetzelfde. Het komt vanuit dezelfde passie, missie en droom. Dat is geen verschil. Ik werk en help mensen het beste door te ZIJN. Het beste van mezelf. Dat is ALLES wat ik doe. De ánder kan het verwarrend vinden, maar voor mij klopt het. En het allerbelangrijkste: voor mijn klanten klopt het ook. Ik weet wél wat ik wil. En ook hoe!

Sinds ik meer en meer vanuit mijn gevoel werk, vanuit vertrouwen, meer en meer mijn eigen ideeën en ingevingen volg komen juist de leukste klanten op mijn pad. Zoveel leuke enthousiaste, gevoelige en passievolle ouders én ondernemers.

Vonk

Natuurlijk is het fijn om met anderen te sparren, natuurlijk sta ik open voor ideeën van anderen. Zelfs al is het maar om vervolgens te besluiten wat je NIET wilt en waar je je vooral WEL op wilt richten. Alleen is het belangrijk je ten alle tijden te blijven beseffen dat het altijd een idee, visie van de ánder is. Er is geen trucje dat de ander toepast, het jou leert en dat jij dan ook precies even succesvol bent. Voor ware magie heeft dat trucje een vonk nodig. Die zit ín jou.

Zelf de leiding en regie nemen is en blijft belangrijk. Ook als je het even niet weet. Of misschien wel juist als je het even niet weet. Van binnen weet je namelijk wel wat je wilt. Kun je voelen waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je echt blij van wordt. Door dat nú te ZIJN kun je verder komen. Dat kan je hoofd niet altijd BEDENKEN.

Werken vanuit vertrouwen is voor mij niet hetzelfde als achterover leunen. Mezelf ZIJN vraagt keuzes maken. Leiding nemen over je eigen leven. Op je eigen pad blijven, ondanks alle verleiding om je heen.

Doordat ik denk dat een ander (waar ik tegenop kijk) wel weet hoe het moet, omdat ik wat gezien had, omdat mijn hoofd heel graag iets af wilde maken, of wilde presteren en erkenning wilde… allemaal oude patronen en valkuilen die je weghouden van je ware kracht.

En dat is ok, als je maar beseft dat het een valkuil is en dat die je niet verder gaat helpen op je pad. Als je valt, is dat niet erg, zolang je maar weer opstaat! Laat je helpen, of wees degene die een ander de hand reikt. Zolang hulp is: de ander sterker maken, meer laten geloven in zichzelf, groei en ontwikkeling bevorderend.

Ik sta op een kruispunt en het kan alle kanten op. Wat ik ook kies, het is allemaal OK. Zolang IK kies en niet een ander laat leiden. Ik kan en mag altijd kiezen, ook wanneer ik het niet WEET. Dat wat ik zo graag voor een ander wens, de ander wil laten ZIJN, dáar wordt ik in mijzelf ook nog steeds iedere keer toe uitgenodigd.

Dus… al opkrabbelend vanuit die bekende valkuil, eerlijk gezegd ook wat mopperend op mezelf, kon ik vanuit rust en stilte intense dankbaarheid voelen:

Ruimte

Ik geef mezelf RUIMTE.

Ik BEN.

Ik BEN Jeanette Sjardijn.

Ik BEN GevoeligSterk.

Ik help ouders naar een succesvol gezinsleven vanuit mijn ZIJN.

Ik help kinderen doordat ouders onder mijn begeleiding ruimte leren maken. Ruimte voor ZIJN. Ruimte voor hun kinderen om helemaal te ZIJN.

Ik help ondernemers naar een succesvolle onderneming vanuit mijn ZIJN. Ruimte om zichzelf te ZIJN. Succesvol ZIJN vanuit eigen en unieke Kracht.

Niet de ander, niet een methode of trucje reikt je alle antwoorden. Het is de bedoeling dat jij jóuw antwoorden ontdekt.

Ik help mensen te doen wat ze graag doen en waar ze gelukkig van worden. Waar ze écht goed in zijn. Kinderen, omdat zij eigenlijk nog zo goed weten waar ze goed in ZIJN en wie ze ZIJN.Ik help volwassenen te ZIJN zodat hun kinderen zich gezien en gesterkt voelen en ook echt de ruimte krijgen om helemaal te ZIJN.

Dat is alles wat onze kinderen van ons vragen. Dat ze mogen ZIJN. Dat wij ZIJN. Dat is alles wat de ander van je vraagt. Dat je BENT. Dat is alles wat het Leven van je vraagt. ZIJN.

Ik geloof dat wanneer jij helemaal JIJ bent, de wereld écht nog veel leuker is! Als jij BENT, met al je aandacht, al je ZIJN, jouw BewustZIJN, ben je van onschatbare waarde.

Dát is waarom ik hier BEN. Voor ouders én ondernemers.

 

Mag ik een stukje met je meelopen?

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.