Dankbaar

Geplaatst door

Een dankbaar hart is een groot hart. Een dankbaar hart brengt je in het hier en nu. Wil je verandering? Wil je je richten op je wensen? Wees dankbaar, niet alleen voor de mooie dingen in je leven, juist ook voor de uitdagingen. Dankbaar voor alles. Dankbaar voor alles wat is. Met dankbaarheid richt je je op de dingen waar je plezier aan beleeft, waar je blij van wordt. Dit is een waardevolle start van een veranderproces, je zult namelijk als vanzelf meer aantrekken om dankbaar voor te zijn! Alles wat aandacht krijgt groeit…je trekt aan waar je je aandacht op richt.

Wijze woorden vind je niet? Makkelijker gezegd dan gedaan? Absoluut! Zeker wanneer je kijkt naar wat niet lukt, niet leuk of fijn is of wanneer je met ziekte of andere ellende te maken hebt. Dankbaar zijn betekent niet dat je dit maar moet negeren. Dankbaarheid gaat over voelen. Voelen met je hart, je hart openstellen. Kun je je dankbaar voelen? Om het leven? Om jezelf, wie je bent? Om het licht? Omdat je bent? Dankbaarheid ervaren brengt je uit je denken, uit je doen. Soms kun je namelijk niets doen of bedenken hoe je situaties gaat veranderen. En dat hoeft ook helemaal niet. Soms vraagt een situatie om acceptatie, soms gaat het om zijn. Dat jij er bent. Helemaal, met heel je hart.

Soms ben ik geraakt, van slag, boos of verdrietig en vind ik de wereld zo hard en gemeen. Ben ik het spoor even bijster, keer ik in mezelf, maar toch weg van mezelf. Ik heb gemerkt dat ik dan vooral verwijderd ben van mijn hart. Mijn dankbaar en groot hart. Want daar is liefde en kracht. Een onuitputtelijke bron van liefde. Je vind deze bron door je afstemmen, dankbaar te zijn, dankbaarheid te voelen in jezelf. Eén zijn met alles in jezelf.

Toen ik dit laatst weer voor mezelf kon doen, ging het weer stromen. Nee, niet de situaties waar ik boos en verdrietig om was zijn veranderd. Maar wat ik van binnen voel, bepaald alles in wat ik zie en voel naar buiten. De wereld om mij heen. Ben ik boos, verdrietig en bang, dan tref ik mensen die dit ook zijn, ik vergroot en projecteer mijn eigen gevoel. Ben ik dankbaar en liefdevol naar mezelf, dan zie ik dit om me heen, trek ik dit als vanzelf naar me toe én tref ik ook mensen die dankbaar en liefdevol zijn.

Wil je iets veranderen? Besef dan dat je niets hoeft te veranderen. Wees dankbaar voor alles wat is, alles wat je voelt. Stel je hart open en laat je vervullen met liefde. Want met deze verandering ín jezelf, maak je een groot verschil in de wereld! Wanneer je op deze manier omgaat met je eigen hart ben je niet alleen in staat om iets te doen voor een ander, je kunt er zíjn voor een ander.

Tip: Wil je oefenen met Dankbaarheid voelen? Schrijf dagelijks 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Of doe de oefening samen met je gezin aan tafel en deel met elkaar. Leuk om te horen met welke antwoorden kinderen komen!

Je kunt om van álles dankbaar zijn, wat je ook te binnen schiet. Voel het van binnen. Wedden dat je op een bepaald moment ook anders omgaat met de dingen die nog lastig voor je zijn? Of dat je daar op een dag zelfs dankbaar voor kunt zijn?

Opt In Image
Help je kind GevoeligSterk – GRATIS Werkboek
Samen genieten van een Rijk Gezinsleven!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.